Apollon Tapınağı’nda Girit Lezzetlerinin Tarih Yolculuğu
Manavgat, 6.6 milyar dolarlık turizm geliriyle gastronomi turizminde öne çıkarken, Apollon Tapınağı'nda düzenlenecek etkinlikte Girit mutfağının köklü hikâyesi gün yüzüne çıkacak.

APOLLON TAPINAĞI’NDA GİRİT’TEN SİDE’YE LEZZET YOLCULUĞU BAŞLIYOR
Manavgat Belediyesi ev sahipliğinde, 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali”, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini Side’nin tarihi atmosferinde bir araya getirecek. Festival, Girit mutfağının sağlıklı ve geleneksel lezzetlerini, modern yorumlarla kültürel bir zenginliğe dönüştürmeyi hedefliyor.
DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLERDEN GASTRONOMİ ŞÖLENİ
Festivalin ikinci günü olan 25 Nisan’da, saat 15.00’te Side Antik Liman’da gerçekleştirilecek tadım etkinliğinde, Maria Ekmekçioğlu, Esat Özata, Dilek Yetkiner, Pasquale Lembo, Apostolos Altanis, Ioannis Koufos ve Argyrios Kontakis gibi usta şefler, Girit mutfağının seçkin tatlarını katılımcılarla buluşturacak. Zeytinyağlılar, yabani otlarla hazırlanan yemekler, taze deniz ürünleri ve özgün mezeler, lezzet tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacak.
APOLLON TAPINAĞI’NDA TARİHİ GASTRONOMİ SÖYLEŞİSİ
Aynı gün saat 17.00’de Side Apollon Tapınağı’nda düzenlenecek olan “Girit’ten Side’ye Lezzet Yolculuğu” söyleşisinde ise, Ege ve mübadil mutfağının tarihsel temelleri ele alınacak. Saray ve kültür tarihçisi Çağrı Başkurt’un moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye, şef Dilek Yetkiner, Uluslararası Tarım Derneği Başkanı Seda Özel ve şef-yazar Maria Ekmekçioğlu konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte, bölgenin mutfak kültürüne yön veren tarım ilişkileri ve kültürlerarası gastronomi bağları kapsamlı biçimde ele alınacak.
SİDELİ KADINLARLA GELENEKTEN GELECEĞE
Festivalin kapanışı, 26 Nisan’da saat 15.00’te Side Antik Liman’da düzenlenecek “Sideli Kadınlarla Girit Yemekleri Yorumu” etkinliğiyle gerçekleştirilecek. Maria Ekmekçioğlu, Ioannis Koufos ve Rasim Sakarya’nın katılımıyla gerçekleşecek bu özel buluşmada, Sideli kadınlarla birlikte geleneksel tarifler günümüze taşınacak.
MANAVGAT, 12 AYA YAYILAN TURİZM VİZYONUYLA ÖNE ÇIKIYOR
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, festivalin yalnızca gastronomi değil, aynı zamanda kültürel tanıtım açısından da büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Kara, “Amacımız Manavgat’ı dört mevsim keşfedilen bir turizm merkezi haline getirmek. Girit’in köklü mutfak kültürünü Side’nin tarihi mirasıyla buluşturarak bu toprakların zenginliğini dünyaya tanıtıyoruz” dedi. Başkan Kara, tüm vatandaşları Side’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilecek bu kültürel şölene davet etti.
Kaynak: (KSHA) Kültür Sanat Haber Ajansı